Online edukacija „Jačanje kapaciteta stručnih djelatnika za rad s osobama s tjelesnim invaliditetom˝

Dana 24. siječnja 2022. godine s početkom u 10:00 h održana je online edukacija „Jačanje kapaciteta stručnih djelatnika za rad s osobama s tjelesnim invaliditetom˝.Edukacija je održana online putem Zoom platforme u sklopu provedbe druge godine programa PONUDIMO VIŠE IV, koga provodi Društvo osoba tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, financiranog od strane  Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Na edukaciji su sudjelovali djelatnici Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i djelatnici Centra za socijalnu skrb Čakovec, koji je ujedno i partner na programu.

Edukaciju je održala profesorica Gordana Buljan Flander, psihoterapeutkinje i znanstvenice  u području problematike zlostavljanja djece.

Vjerojatnost da će djeca  teškoćama u razvoju biti žrtve nasilja  tri do četiri puta je veća nego u populaciji djece bez teškoća. Psihoterapeutkinja se osvrnula na nekoliko čestih tema zlostavljanja djece i djece s teškoćama u razvoju: seksualno zlostavljanje, zlostavljanje u obitelji, pristupnost različitih faktora koji dovode do zlostavljanja i teškoća u razvoju, zanemarivanju djece i djece s teškoćama u razvoju, te posljedice zanemarivanja, tjelesnom zlostavljanju i posljedicama  zlostavljanja, rizičnim faktorima koji dovode do zlostavljanja,  zašto djeca šute, važnost otkrivanja znakova zlostavljanja od  strane stručnih djelatnika.

Like, share ili se pretplati na Newsletter.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)