OSTALI PROJEKTI I PARTNERSTVA

OSTALI PROJEKTI:

URADI SAM – BUDI KREATIVAN

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije započelo je s provedbom projekta „Uradi sam – Budi kreativan“ kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u području Izvaninstitucionalnog obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2021./2022. u iznosu od 150.000,00 kuna. Cilj projekta je  omogućiti djeci da izvan redovitog odgojno – obrazovanog sustava steknu dodatna znanja i prepoznaju važnost zdravog načina života, očuvanja prirode, održivog razvoja i razviju poduzetničke vještine. Projekt se provodi na području Međimurske županije u trajanju od devet mjeseci. Korisnici projekta su učenici petih i šestih razreda te učenici s teškoćama u razvoju osnovnih škola.

Aktivnosti koje će se provesti su: ciklus radionica „Male vezilje“ u suradnji sa Socijalnom zadrugom Humana Nova iz Čakovca, ciklus radionica „Lutkarica“ u suradnji s Učiteljskim fakultetom u Čakovcu, ciklus radionica „Papam fino“, volontiranje u Dnevnom boravku „Dr. Antuna Bogdana“ u Čakovcu, jednodnevni izleti u prirodi i brojne promotivne aktivnosti.


Društvo provodi i projekt “Uvijek mobilni” usmjeren na prijevoz OSI i starijih osoba te projekte i programe za koje natječaje i javne pozive raspisuju jedinice lokalne samouprave na području Međimurske županije.


PARTNERSTVA:

PRILIKA ZA BOLJI ŽIVOT

Dana 1. lipnja 2021. godine potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Ugovor je potpisan između Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u funkciji Upravljačkog tijela, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ugovaranje projekata Europske unije, Posredničko tijelo razine 2 i Udruge osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije. Društvo osoba s invaliditetom Međimurske

županije – DOSTI je partner u ovom projektu. Naziv projekta je „Prilika za bolji život“ a osnovni cilj projekta je razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.295.960,00 kn. Trajanje projekta je 20 mjeseci. U okviru projekta osiguralo se nastavak pružanje usluge osobne asistencije za osam korisnika s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta. U DOSTI-ju se pruža usluga osobne asistencije za šest korisnika i zaposlene su tri asistentice. U Udruzi osoba s invaliditetom Krapinsko- zagorske županije pruža se usluga osobne asistencije za jednu korisnicu, i zaposlena je jedna asistentica. U osmom mjesecu održala se početna konferencija projekta, a u desetom se mjesecu održala edukacija za asistente, korisnike osobne asistencije i njihove obitelji.

OLAKŠAJMO ŽIVOT OSOBAMA S INVALIDITETOM

Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije održala je danas, u četvrtak, 16. rujna,  Početnu konferenciju projekta „Olakšajmo život osobama s invaliditetom II“. Radi se o projektu Razvoja usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza III u suradnji s Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije. Ukupna vrijednost projekta je 1.934.778,00 kuna, a trajanje provedbe je do 2023. godine. Ciljeve i samo provođenje projekta okupljenima jepredstavila voditeljica projekta Ivona Andlar Đurđević, uz koju su bili i koordinator projekta Milan Logožar i predsjednik Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije Miroslav Mačković. Početnoj konferenciji u ime Grada Koprivnice prisustvovale su zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.  Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž iskazala je zadovoljstvo što Grad Koprivnica može
dati potporu ovom projektu u zajedničkoj suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom. „Iz prvih projekata, a u kojima sam i sama sudjelovala, pomoću kojih su se osiguravali asistenti za osobe s invaliditetom, odnosno za učenike, dobili smo nevjerojatnu pomoć i potporu u školovanju, u svakodnevnim i izvanškolskim aktivnostima. Na osnovu toga sklopila su se i mnoga prijateljstva koja traju još i danas“, rekla je zamjenica gradonačelnika Ostriž te svima zaželjela uspješan rad na ovom projektu.