OBILAZAK MEĐIMURJA, KORISNICI POLUDNEVNOG BORAVKA POSJETILI PONYLAND U MURSKOM SREDIŠĆU I RIZNICU U ČAKOVCU

Osobe s tjelesnim invaliditetom, članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije bile su na jednodnevnom izletu po Međimurju. Izlet je organiziran u srijedu 04.10.2023. godine u okviru programa Ponudimo više V, kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Korisnici poludnevnog boravka posjetili su Ponyland u Murskom Središću i Riznicu Međimurja.

Ranč Ponylan je lijepo, ugodno, opuštajuče mijesto okružen prekrasnom prirodom. Osim ponija na ranču se nalaze i druge životinje i to mini praščići, koze, perad, guske, magarci. Ugodno prijepodne korisnici poludnevnog boravka proveli su družeći se s životinjama. Nakon obilaska ranča započeo je ručak, osvježenje je godilo za nastavak izleta.

Muzej nematerijalne baštine „Riznica Međimurja Čakovec“ smješten je u fortifikaciji Starog grada Zrinskih u Čakovcu. Posjetitelji su mogli vidjeti zanimljivi postav poput replike čardaka na rijeci Muri, repliku dravske šajke (čamca), autorsku kiparsku izvedbu rekonstruirane legende o čakovečkom zmaju Pozoju, svjetleće stablo svijeta, hiperrealistične skulpture povijesnih likova u prirodnoj ljudskoj veličini, tradicijsku međimursku pokladnu masku „pikač“, hologram Nikole Zrinskog Sigetskog, zatvorenike u tamnicama, tajni labirint i poučne animacije.

Like, share ili se pretplati na Newsletter.