ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROGRAMA INFO TOČKA 65 +

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije održalo je 22. kolovoza 2023. godine početnu konferenciju projekta Info točka 65 +.
Radi se o trogodišnjem programu za starije osobe i teško bolesne odrasle osobe u sklopu prijave trogodišnjih programa organizacija civilnog društva pod nazivom „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“ Ministarstva rada, mirovinskog sustav, obitelji i socijalne politike.

Opći cilj programa „Info točka 65+“ je pružanje usluga koje pridonose ukjučivanju starijih osoba u život zajednice, pogotovo usluge pravnog savjetovanja, informiranja i prijevoza, radi spriječavanja institucionalizacije i poboljšanja kvalitete života. U sklopu projekta održavati će se još i edukacija, savjetovanje za starije osobe o zdravom načinu života u trećoj životnoj dobi i kreativne radionice.

Partneri na projektu su Međimuska županija i Općina Podturen. Međimurska županija će u provedbi programa sudjelovati na način što će svojim agažmanom promicati prijavljene programske aktivnosti, poticati ciljanu skupiju da se uključi u provedbu programskih aktivnosti kako bi se postigao krajnji cilj, a to je uključenje starijih osoba u društveni život zajednice, sudjelovanje u kulturnom i duštvenom životu u cilju jačanja socijalnih kontakata osoba starije životne dobi. Općina Podturen je partner na programu iz razloga što će se dio aktivnosti održavati na samom području općine u sklopu Centra DOSTI, koji se nalazi u mjestu Podturen i biti će centralna točka za aktivnosti koje provodi DOSTI.

Projekt je predstavila voditeljica projekta Julija Jančec i pozdravila sve prisutne. Izvoditeljica aktivnosti nutricionistica Tea Mačković govorila je o načinu provedbe aktivnosti savjetovanja za starije osobe o zdravom načinu života u trećoj životnoj dobi. Okupljenima su se obratile predsjednica Miljenka Radović i na samom kraju, u znak potpore projekta Info točka 65+, uz par riječi obratila se i predstavnica Međimurske županije Elizabeta Najman Hižman, voditeljica Odsjeka za socijalnu skrb, Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb.

Like, share ili se pretplati na Newsletter.