Radionica za volontere u sklopu projekta „No boundaries“

U okviru provedbe Erasmus+ SPORT projekta „No Boundaries“ održana je edukacija za volontere u prostorijama Rekreacijskog centra DG Sport Prelog, na temu rada u sportu s osobama s tjelesnim oštećenjima. Edukacije za volontere osmišljene su s ciljem jačanja kapaciteta volontera koji u sportu rade s osobama s invaliditetom.

Izvoditelji edukacije, kineziolog Vladimir Belić i fizioterapeut Ivan Ivanek, sudionicima su prezentirali teorijski dio, nakon kojeg su se korisnici mogli uključiti u praktični dio kroz različite sportsko-rekrativne igre.

Na radionici su sudjelovali djelatnici Udruge za sindrom Down Međimurske županije te članovi, djelatnici i volonteri DOSTI-a: Antonio Krznar, Melanija Krčmar, Silvio Kanižaj, Martina Cenko, Julija Jančec i Abel Babić.
Volontiranje u sportu odličan je način za upoznavanje novih ljudi koje povezuje zajednički interes, a uz brojne poučne i zabavne aktivnosti.

Projekt No Boundaries uporište nalazi u poticanju sudjelovanja u sportu i tjelesne aktivnosti, uključujući promicanje sportske aktivnosti kao alata za zdravlje s naglaskom na osobe s invaliditetom svih dobnih skupina te poticanje volonterizma u sportu. Nositelj projekta je Međimurska županija, a partneri na projektu su Općina Lendava (Slovenija) i Razvojna koordinacijska agencija jezera Balaton (Mađarska). Ukupna vrijednost projekta je 200.000 EUR, a financiran je iz programa Erasmus+ SPORT, Not-for-profit European sport events.

Like, share ili se pretplati na Newsletter.