Održana online edukacija „Rizični i zaštitni faktori za mentalno zdravlje osoba s tjelesnim invaliditetom”

Online edukacija “Rizični i zaštitni faktori za mentalno zdravlje osoba s tjelesnim invaliditetom” održana je 24. travnja 2023. godine putem zoom platforme u sklopu provedbe treće godine PONUDIMO VIŠE IV, kojeg provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

Na edukaciji su sudjelovali djelatnici Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, djelatnici Hrvatskog zavoda za socijalan rad, Područni ured Čakovec, koji su ujedno i partneri na projektu, a pridružili su se i djelatnici Hrvatskog zavoda za socijalan rad, Područni ured Prelog.
Edukaciju je provodila prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander, integrativni psihoterapeut za djecu, adolescente i odrasle.

Održane teme bile su: mentalno zdravlje, mentalno zdravlje u vrijeme Covid-19, stres, manjinski stres, što doprinosi stresu, otpornost, metode poticanja zahvalnosti, zahvalnost i zaštitni faktori.
Djelatnici Hrvatskog zavoda za socijalan rad i djelatnici DOSTI MŽ zahvali su se na poučnom predavanju. Kroz edukaciju ojačan je kapacitet stručnih djelatnika za rad s osobama s tjelesnim invaliditetom.

Like, share ili se pretplati na Newsletter.