ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA „URADI SAM – BUDI KREATIVAN II“

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije započelo je s provedbom projekta „Uradi sam – budi kreativan II“ kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u području Izvaninstitucionalnog obrazovanja djece i mladih i školskoj godini 2022./2023. u iznosu 105.715,00 kuna. Cilj projekta je omogućiti djeci da izvan redovitog odgojno obrazovnog sustava steknu dodatna znanja i prepoznaju važnost zdravog načina života, očuvanja prirode, održivog razvoja i razviju poduzetničke vještine. Projekt se provodi na području Međimurske županije u trajanju od osam mjeseci. Korisnici projekta su učenici petih i šestih razreda te učenici s teškoćama u razvoju osnovnih škola.

Dana 12. prosinca 2022. godine u Osnovnoj školi Draškovec održana je početna konferencija projekta. Projekt je predstavila Maja Bogdan, voditeljica projekta. Na početnoj konferenciji predstavljene su aktivnosti projekta i značaj projekta. Aktivnosti koje će se provesti su: ciklus radionica „Male Vezilje“ u suradnji sa Socijalnom zadrugom Humana Nova iz Čakovca, ciklus radionica „Papam fino“ i ciklus radionica „Lutkarica“ u suradnji s Učiteljskim fakultetom u Čakovcu, inkluzivno volontiranje djece, volontera i članova Društva kroz različite radionice, posjet Centru „Med dvemi vodami“ u Križovcu, jednodnevni izleti u prirodi i brojne promotivne aktivnosti. Na kraju konferencije psihologinja gospođa Jasenka Đurić iz Osnovne škole Domašinec ukratko se osvrnula na sam projekt te kako je on izgledao u prvoj godini provedbe.

Zahvaljujemo ravnateljici Osnovne škole Draškovec gospođi Margit Mirić na ustupljenom prostoru za održavanje početne konferencije.

Like, share ili se pretplati na Newsletter.