SVEČANOST POTPISIVANJA UGOVORA – ZAŽELI FAZA III

U četvrtak, 28.7.2022. održano je svečano potpisivanje ugovora iz programa Zaželi – Program zapošljavanja žena, Faza III. Potpisivanje je održano u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a ugovore je uručio premijer Andrej Plenković.
Predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Miljenka Radović, mag.iur., također je potpisala ugovor za provođenje projekta „Želim – pomoć dijelim III“. Riječ je o nastavku projekta koji je Društvo počelo provoditi još 2018. godine, a koji se pokazao izrazito korisnim za naše članove i ostale osobe u potrebi. Projekt Želim – pomoć dijelim III financira se iz Europskog socijalnog fonda, a iznosi nešto više od 1.036.740.00 kuna. Trajanje projekta je 8 mjeseci dok će pružanje usluge pomoći u kući trajati 6 mjeseci.
Nastavljamo s pružanjem usluge pomoći u kući, prvenstveno za naše članove kao i za ostale korisnike u nepovoljnom položaju s područja Međimurske županije. U ovim izazovnim vremenima, starijim osobama i osobama s invaliditetom koje spadaju među najugroženije skupine društva, ova pomoć itekako puno znači. Ovim projektom osigurat ćemo uslugu pomoći u kući za više od 120 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Međimurske županije.
Obvezni partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Čakovec, Centar za socijalnu skrb Prelog i Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Čakovec, bez kojih ne bi mogli prijaviti ovaj projekt.

Zapošljavanjem žena ublažit ćemo posljedice njihove nezaposlenosti. Nakon odrađivanja početnih projektnih aktivnosti započet ćemo sa pružanjem usluge pomoći u kući sa 1.9.2022.godine.

Like, share ili se pretplati na Newsletter.