ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „URADI SAM – BUDI KREATIVAN“

Dana 04. srpnja 2022. godine u zgradi Scheier održana je završna konferencija projekta „Uradi sam – Budi kreativan“ kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Nositelj projekta bilo je Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, dok su partneri bili Grad Čakovec, Općina Domašinec, Socijalna zadruga Humana Nova, Osnovna škola Ivanovec, Osnovna škola Domašinec i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – Odsjek u Čakovcu.

Provedene aktivnosti projekta predstavila je voditeljica projekta Maja Bogdan. Predsjednica Društva, gospođa Miljenka Radović, mag.iur. zahvalila je svim partnerima i suradnicima na uspješnoj suradnji. Projektom je ostvaren glavni cilj projekta a to je da djeca izvan redovitog odgojno – obrazovnog sustava steknu dodatna znanja i prepoznaju važnost zdravog načina života, očuvanja prirode, održivog razvoja i razviju poduzetničke vještine. Projekt je trajao 9 mjeseci, a provodio se od 08. studenog 2021. do 08. srpnja 2022. na području Međimurske županije. Korisnici projekta bili su učenici petih i šestih razreda Osnovne škole Domašinec i Osnovne škole Ivanovec.  Provedene su glavne aktivnosti projekta koje obuhvaćaju: ciklus radionica „Male vezilje“ u suradnji sa Socijalnom zadrugom „Humana Nova“, ciklus radionica „Papam fino“ i „Lutkarica“ u suradnji s Učiteljskim fakultetom u Čakovcu, volontiranje u Dnevnom boravku „Dr.Antuna Bogdana“ u Čakovcu, posjet pogonu Humane Nove, posjet Accredo centru u Zasadbregu i posjet Mlinu na Muri, Mlinarskoj kući i Opg-u Hažić.

Na kraju konferencije, prisutnima su se obratili partneri projekta koji su se zahvalili DOSTI na suradnji i podijelili svoje iskustvo u provedbi projekta. Učenicima su se radionice svidjele te se nadaju daljnjoj suradnji s DOSTI. Konferenciji su prisustvovali partneri, članovi Društva, djeca koja su sudjelovala na radionicama, djelatnici DOSTI i sva zainteresirana javnost.

Like, share ili se pretplati na Newsletter.