POSJET SVETOM MARTINU NA MURI I OPG-U HAŽIĆ U SKLOPU PROJEKTA „URADI SAM – BUDI KREATIVAN“

U sklopu projekta „Uradi sam- Budi kreativan“ kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja učenici petih i šestih razreda osnovnih škola Domašinec i Ivanovec te osobe s invaliditetom u lipnju su posjetili Sveti Martin na Muri – destinaciju aktivnog odmora i kvalitetnog življenja.

Na najsjevernijoj točki Republike Hrvatske, kraj naselja Žabnik, rijeka Mura okreće impresivno kolo drvenog riječnog mlina. Učenici su imali prilike posjetiti Mlin na Muri, Mlinarsku  kuću i provozati se riječnom skelom. Riječna skela bez motora vozi s jedne strane na drugu riječnu obalu. U osebujnom prirodnom okruženju mlina uređeni su „Mlinarov poučni put“ i „Labirint ljubavi i energije“. Kako bi više saznali o mlinu i mlinarenju posjetili su multimedijalnu etnografsku zbirku „Jen den v živleju Franca Žalara“.

Obiteljsko gospodarstvo Opg Hažić poznato je po proizvodnji prirodnih sokova od jabuka, čipsa od jabuka, jabučnog octa i proizvodnji vina. Tako su učenici i osobe s invaliditetom posjetili „Goričku stezu“, isprobali domaći sok od jabuka i čips od jabuka i uživali u netaknutoj prirodi. Izlet je bio prilika da djeca i osobe s invaliditetom provedu dan u prirodi na svježem zraku, da se igraju i uče te istražuju svoje granice i mogućnosti.

Like, share ili se pretplati na Newsletter.