DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA 2022.

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije uključilo se u manifestaciju Dani otvorenih vrata udruga i to dana 3.6.2022. Ovog puta Dani otvorenih vrata Društva održani su u Podturnu gdje se gradi Centar DOSTI, vrijedan 17 milijuna kuna s ciljem da se javnost pobliže upozna sa samim projektom Centar DOSTI kao i svim drugim aktivnostima Udruge.

Novu zgradu budućeg Centra DOSTI, čiji su radovi još u tijeku, razgledali su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Grada Preloga te načelnici općina Šenkovec ,Sveta Marija, Vratišinec, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Podturen i Domašinec. Tijek provođenja projekta Centra DOSTI predstavile su im predsjednica Udruge Miljenka Radović i voditeljica projekta Erna Treska Sorić. Kako bi osobe s invaliditetom na području županije dobile što kvalitetniju uslugu, u financiranje projekta uključile su se Međimurska županija, te gradovi i općine s područja Županije.

Župan Međimurske županije pružio je podršku projektu za koji je istaknuo kako je Centar DOSTI veliki iskorak za osobe s invaliditetom koji će na jednom mjestu imati dostupne sve potrebne usluge.

Objekt će biti namijenjen za osiguranje usluge boravka za 20 osoba s invaliditetom u cilju prevencije institucionalizacije te razvoju izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici i procesa inkluzije.

Like, share ili se pretplati na Newsletter.