Nabavljeno novo kombi vozilo u sklopu projekta Centar raDOSTI

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u sklopu projekta Centar raDOSTI nabavilo je novo kombi vozilo prilagođeno za prijevoz osoba s invaliditetom.

Riječ je o kombi vozilu Peugeot Boxer, bijele boje, koje je rađeno po narudžbi s ugrađenom elektro-hidrauličnom rampom, vodilicama za vezivanje invalidskih kolica, sigurnosnim pojasevima za pričvršćivanje kolica te elektro-mehaničkom stepenicom na bočnim kliznim vratima. Provedena je javna nabava za nabavu vozila i ugradnju opreme.

Nedostatak prilagođenih vozila, općenito mobilnost je veliki problem osoba s invaliditetom, pogotovo u manjim sredinama. Bez adekvatnog prijevoza nema ni preduvjeta za aktivno uključivanje osoba s invaliditetom u zajednicu. Nabavljeno kombi vozilo koristi se za prijevoz članova i ostalih sudionika projektnih aktuvnosti u sklopu projekta, a doprinjet će i većoj mobilnosti ostalih članova.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice” kojeg provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u partnerstvu s Gradom Mursko Središće, Udrugom za sindrom Down Međimurske županije, Maticom umirovljenika Međimurske županije – podružnica umirovljenika Mursko Središće, Kulturno umjetničkim društvom „Mura“ Mursko Središće i Udrugom Serjojnske mame i bebe te suradnicima; Gradskim puhačkim orkestrom Mursko Središće i Društvom „Naša djeca“ Mursko Središće.

Like, share ili se pretplati na Newsletter.