ODRŽAN IZLET U KRAPINU U SKLOPU PROGRAMA PONUDIMO VIŠE IV

Dana 22. travnja 2022. godine održan je jednodnevni izlet u Krapinu u sklopu provedbe druge godine programa „PONUDIMO VIŠE IV“ financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava,obitelji i socijalne politike.

Uz ostale razne aktivnosti na programu, u cilju uključivanja OSI u društveni život, planirana je organizacija izleta na mjesta prilagođena osobama s invaliditetom.

Naši članovi i korisnici poludnevnog boravka posjetili su Muzej krapinskih neandertalaca.

Muzej krapinskih neandertalaca podijeljen je u nekoliko dijelova. Razgledavanje muzeja započeli smo uz vodstvo vodiča. Brijeg Hušnjakovo u Krapini otkriven je dolaskom  Dragutina Gorjanovića Krambergera. Gledanjem kratkog filma o životu neandertalaca naši korisnici započeli su obilazak muzeja.Vodič je u drugom djelu muzeja korisnicima objasnio razvoj života na Zemlji, te razvoj čovjeka s posebnim naglaskom na krapinskog neandertalca. Neandertalci su imali nisku i izduženu lubanju, izražene nadočne lukove te izbočen središnji dio lica sa širokom nosnom šupljinom. Suvremeni pristup istraživanju neandertalca donio je nova saznanja o njihovu staništu. Iako se većinu vremena smatralo da neandertalci žive u špiljama, dokazano je kako su ih oni koristili samo kao skloništa, a većinu vremena provodili su na otvorenim prostorima.

Nakon obilaska muzeja, krenuli smo na ručak u pizzeriju Picikato gdje nas je dočekalo ljubazno osoblje. Naši članovi i korisnici odmori su uz fini ručak i ugodno druženje. Zbog lošeg vremen nismo mogli prošetati gradom Oroslavlje, pa smo se uputili kući, prije povratka stali smo na osvježenje i kolač.

Prepuni dojmova vratili su se kućama i istaknuli kako im je ovo bilo nezaboravno iskustvo i doživljaj te da je pozitivno utjecalo na njih same.

Like, share ili se pretplati na Newsletter.