Aktivnosti udruge Serjojnske mame i bebe u sklopu projekta Centar raDOSTI

Udruga Serjojnske mame i bebe djeluje već sedmu godinu te otkada je osnovana, svojim aktivnostima i zalaganjem doprinosi društvenom životu Grada Mursko Središće. Udruga okuplja mame i bebe s područja grada i drugih mjesta Međimurske županije te se bavi organizacijom i provođenjem programa usmjerenih djeci različitih dobnih skupina, programa za roditelje, ali i nizom drugih aktivnosti. Osim što samostalno provode svoje projekte, uključene su u projekte grada te kao jedan od partnera i u projekt Centar raDOSTI kojeg provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije.

U sklopu projekta Centar raDOSTI provodi se velik broj aktivnosti: vježbanje za djecu od 4 mj do prohodavanja, plesne vježbaonice za djecu od 1 do 6 godina, predavanja o pravilnoj dohrani namijenjene trudnicama i roditeljima, predavanja o porodu i pripremi za isti, predavanja o nošenju beba i dojenju te savjetovanje roditelja i djece od strane nutricionista, stomatologa, farmaceuta, defektologa i kineziologa.

Zbog epidemiološke situacije i temeljem preporuka Stožera civilne zaštite udruga je imala povremene prekide aktivnosti, međutim u ovo izazovno doba nađen je način se da nastavi sa svojim radom i aktivnostima na projektu Centar raDOSTI, pa se tako nastavilo s radionicama putem „Zoom“ platforme i na taj način olakšalo roditeljima pristup informacijama i savjetima.

Sve aktivnosti provode se u suradnji sa stručnjacima, koji su svojim znanjem i savjetima zasigurno pomogli i olakšali roditeljstvo svim sudionicima.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice” kojeg provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u partnerstvu s Gradom Mursko Središće, Udrugom za sindrom Down Međimurske županije, Maticom umirovljenika Međimurske županije – podružnica umirovljenika Mursko Središće, Kulturno umjetničkim društvom „Mura“ Mursko Središće i Udrugom Serjojnske mame i bebe te suradnicima; Gradskim puhačkim orkestrom Mursko Središće i Društvom „Naša djeca“ Mursko Središće.

Like, share ili se pretplati na Newsletter.