Aktivnost druženja i uvježbavanja tamburaške sekcije KUD-a Mura

Aktivnost druženja i uvježbavanja tamburaške sekcije jedna je od mnogih aktivnosti u sklopu projekta Centar raDOSTI.

Kroz radionice su tamburaši usvojili zavidnu količinu glazbenoga štiva. Spremno svirkom prate folklornu skupinu kroz zavičajne spletove: „Zaigrajte meni“, „Vu toj Turskoj zemli“ i „Deca, moja deca“, a osim toga na repertoar su postavili i nekoliko starogradskih, ali i obrade novijih pop-pjesama. Iskoristili su priliku mirnijeg razdoblja korone pa su se spletom „Zaigrajte meni“ predstavili u Donjem Miholjcu na 37. Miholjačkom sijelu“ 18.7. 2021. godine.

Usprkos problemima koje je izazvala pandemija, nekako su uspjeli održati na životu ideju Projekta i potrebu zajedništva, tako da se društvo nije raspalo nego je postalo još čvršće i povezanije. Tako je socijalni aspekt čitave priče unutar Projekta upravo zbog restrikcija i novonastale situacije postao još naglašeniji. Sa aktivnosti se počinjalo i prekidalo prema uputama stožera.

U studenom su se pripremili da u sklopu projekta “Pinklecov vremeplov” u Jaškovu kod Ozlja prikažu znanja i vještine (sviračke, plesačke i kulinarske), ali je i tu manifestaciju spriječila pandemija. Božićno vrijeme obilježeno je 23.12. zajedničkim koncertom KUD-a Mura i Gradskog puhačkog orkestra u CZK Rudar.

Projekt Centar RaDOSTI  financiran je iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice” kojeg provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u partnerstvu s Gradom Mursko Središće, Udrugom za sindrom Down Međimurske županije, Maticom umirovljenika Međimurske županije – podružnica umirovljenika Mursko Središće, Kulturno umjetničkim društvom „Mura“ Mursko Središće i Udrugom Serjojnske mame i bebe te suradnicima; Gradskim puhačkim orkestrom Mursko Središće i Društvom „Naša djeca“ Mursko Središće.

Predsjednik KUD-a Mura i voditelj tamburaške sekcije:

Bregović Slavko

Like, share ili se pretplati na Newsletter.